Een hydrofoorpomp wordt vaak gebruikt om de waterdruk in een waterleiding te verhogen. Dit is erg handig als je activiteiten moet doen waarbij een mooie stroming van het water nodig is. Het kan worden gebruikt om je tuin en gazon te irrigeren. Het kan ook worden gebruikt om water te leveren voor je toiletten, gootsteen en wasmachine. Daarnaast kunnen er drukpompen in je huis worden geïnstalleerd om de waterdruk in je douche te verhogen of om voldoende waterdruk te leveren voor je toiletten op de tweede verdieping. Een waterpomp is ook handig om water direct uit een waterbron zoals grondwater, een sloot, een vijver of een regenwatertank te pompen. Deze veelzijdigheid is erg handig voor activiteiten die geen schoon water nodig hebben. Zo kun je het water uit deze bronnen gebruiken om je gewassen, gazon, bloemen en andere dingen te bewateren. Je kunt dergelijk water ook gebruiken voor het doorspoelen van toiletten.

Hoe werkt een waterpomp?

De drukwaterpomp zuigt water aan uit een bron of hoofdwaterleiding. Vervolgens duwt de waterpomp het water uit een geopende klep of slang. Het water dat eruit komt wordt goed onder druk gezet om ervoor te zorgen dat het goed stroomt. Daarom is het geschikt voor alle activiteiten die water nodig hebben. Sommige waterpompen kunnen een leiding automatisch onder druk zetten wanneer dat nodig is. Je hoeft de pompen dus niet aan te zetten voor het geval je deze nodig hebt. Mocht de waterdruk wegvallen, dan herstelt deze pomp direct de waterdruk zodat deze weer goed doorstroomt.

Welk type pomp is het beste?

Voor maximaal gemak heb je waterpompen nodig met een drukschakelaar en een druktank. Dit type waterpomp kan zichzelf automatisch in- en uitschakelen door de druk in de tank te detecteren. Als een klep open staat, daalt de druk in de tank. Daarom schakelt de pomp zichzelf in en vice versa. Je hoeft je geen zorgen te maken over het uit- en weer inschakelen als je deze pomp hebt.