Interieurarchitecten zijn dol op houten vloeren en meubels. Ze zijn niet alleen tijdloos en duurzaam, maar ook esthetisch erg aantrekkelijk. Daarom wordt dit materiaal dan ook al eeuwenlang gebruikt. Deze meubels en vloeren zorgen ervoor dat je interieur er warm en gezellig uitziet, en zorgen voor een echte blikvanger in je woning. Bovendien zijn ze erg veelzijdig, waardoor je in elke stijl van woning kunt kiezen voor hout. Of je nu kiest voor een massieve eikenhouten vloer of prachtige mahoniehouten meubels, door houten elementen toe te voegen aan je huis of kantoor, geef je er meteen een natuurlijke elegantie aan. 

Duurzaam door generaties heen

De meeste mensen kiezen voor houten meubels en vloeren omdat hout zo’n duurzaam materiaal is. Door er goed zorg voor te dragen, kunnen deze meubels en vloeren tientallen jaren meegaan en zelfs van generatie op generatie worden doorgegeven. Je kunt de levensduur van je houten oppervlakken verlengen door ze regelmatig te onderhouden en af en toe te behandelen met een aangepaste olie. 

Voed en herstel je hout

Je houten vloeren beschermen doe je met behulp van houtolie. Voor je houten meubels gebruik je dan weer meubelolie. Beide soorten olie zijn speciaal samengestelde oliën die je gebruikt om je houten oppervlakken te beschermen, en waarmee je het hout ook gaat voeden en zijn natuurlijke schoonheid gaat verbeteren.  De olie zorgt ervoor dat het hout van je meubels en vloeren verzadigd raakt, waardoor het beter beschermd is tegen vocht en slijtage. Bovendien zorgen meubelolie en houtolie er ook voor dat de kleur en de textuur van je hout verbeterd wordt. Verder zorgen deze oliën er ook voor dat beschadigde of uitgedroogde houten oppervlakken hersteld kunnen worden. Dit doen ze door diep in het hout door te dringen, en het zo van binnenuit te voeden. Op die manier worden de natuurlijke glans en kleur van je hout hersteld. Je kunt houtolie en meubelolie dus perfect gebruiken om oudere houten meubels en vloeren nieuw leven in te blazen, zelfs wanneer ze al tekenen van slijtage beginnen te vertonen. 

Eenvoudig proces

Olie aanbrengen op je houten oppervlakken is een eenvoudig proces. Eerst zorg je ervoor dat je houten oppervlak schoon is. Vervolgens breng je de olie aan met een doek of met een zachte borstel. Vervolgens laat je de olie intrekken en drogen. Volg hierbij de instructies van de fabrikant om te weten hoe lang je je meubels tijdens dit proces niet mag gebruiken of je vloer niet mag betreden. Wanneer de olie is ingedroogd, kun je het behandelde oppervlak een beetje oppoetsen, zodat je een mooie glans verkrijgt.  Door regelmatig houtolie of meubelolie op je houten oppervlakken aan te brengen, kun je jarenlang plezier hebben van deze blikvangers. Bovendien behouden je meubels en vloeren zo veel langer hun natuurlijke schoonheid en bescherm je ze tegen schade die aangebracht wordt door slijtage, vocht en krassen.