Het wordt alweer bijna lente, en dan willen mensen vaak graag weer lekker in de tuin kunnen zitten en genieten van de zon. Maar daar komt ook vaak bij mee dat je de zon veel vaker op je raam zal hebben staan, waardoor het binnen in huis een stuk warmer zou worden dan je misschien zou willen. Er zijn daarvoor gelukkig verschillende sites en winkels waar je een zonnedoek kopen kan, of kan kiezen voor golfplaten bij daglichtdirect.

 

Bescherming tegen regen

Met zo’n zonnedoek kan je het intense zonlicht namelijk verzachten en het creëert bovendien ook nog eens een sfeervolle tuin met fijn licht. Ook zorgen zonnedoeken en golfplaten bij daglichtdirect ervoor dat je bescherming hebt tegen schadelijke UV-stralingen. Wanneer je een zonnedoek kopen wil, kan dat zowel in standaard vormen als in volledig maatwerk. Ook zijn ze er in verschillende kleuren en kan je hiermee zelf kiezen voor het doek wat bij jouw tuin past.

 

Je kan natuurlijk een zonnedoek kopen voor bescherming tegen de zon, vandaar natuurlijk ook de naam. Maar het is ook mogelijk om een zonnedoek of golfplaten bij daglichtdirect aan te schaffen wanneer je naast bescherming tegen de zon, ook bescherming tegen de regen wil hebben. Golfplaten zijn van zichzelf natuurlijk al een massief geheel, wat neerkomt op dat wanneer je er water overheen laat stromen, deze er niet zomaar doorheen zal gaan, maar er vanaf gaat stromen.

 

Het werkt net iets anders

 

Bij zonnedoeken werkt het net iets anders, maar kan het ook op dezelfde manier werken. Wanneer je namelijk een zonnedoek een beetje aflopend ophangt en ervoor zorgt dat hij ook goed strak gespannen staat, zal de regen er niet doorheen gaan lopen, maar juist er vanaf. Dit komt omdat het oppervlak van de gaatjes welke in het doek zitten kleiner is dan het oppervlak van een regendruppel dat op het doek landt.

 

Dit werkt niet wanneer het doek niet strak gespannen staat. Wanneer het doek niet strak gespannen staat, zullen er namelijk plassen in het doek komen te hangen en door de druk die dan op het doek staat, zal het water van de plas er doorheen gedrukt worden.

Gratis stockfoto met 4k achtergrond, 4k bureaublad, architectuur