In de zomer is het natuurlijk gebruikelijk om lekker de ramen en deuren open te kunnen zetten. Toch zullen een hoop mensen hier nog een keer extra over nadenken en dat heeft vaak te maken met het feit dat er door de open ramen en deuren een hoop insecten komen. Denk hierbij aan muggen en vliegen. Daar zit je natuurlijk niet altijd op te wachten en daarom is het zeker een goed idee om een kijkje te nemen bij horren. In deze tekst gaan we uitleggen wat horren precies zijn, maar ook wat de voordelen van deurhorren zijn.

Wat is een hor en waarom is dit een goede aanschaf?
Wanneer we het hebben over een hor, hebben we het over een bescherming bij de ramen en deuren. Het mechanisme bestaat vaak uit verschillende onderdelen waarbij het eerste onderdeel is om de hor te bevestigen aan het raam of de deur. Dat kan op een hele hoop verschillende manieren waar we later op terug zullen komen. Eerst kijken we naar het tweede gedeelte van de hor. Dat is namelijk de belangrijkste. Dit gedeelte bestaat uit een gaas wat te klein is voor vervelende muggen en andere insecten om doorheen te vliegen. Daarnaast is het ook niet mogelijk voor de insecten om er op te landen zodat de insecten er niet alsnog door heen kunnen kruipen. Ideaal dus om de insecten tegen te houden. Frisse lucht kan er alsnog wel doorheen en op die manier kun je dus genieten van frisse lucht in de woning, voldoende ventileren en hoef je je geen druk te maken over vervelende insecten die naar binnen kunnen komen.

Verschillende soorten horren
Er zijn verschillende soorten horren. De keuze die iemand maakt heeft vaak te maken met de manier waarop de hor bevestigd kan worden en dus niet mer de manier waarop de hor werkt. Bijvoorbeeld een rol hor. Dat is een hor die bij de deur geplaatst kan worden en naar beneden gerold wordt wanneer hij gebruikt moet worden. Dat is dus ideaal voor mensen die niet constant de hor in het zicht willen hebben, maar alleen wanneer zij deze naar beneden rollen. Hetzelfde geldt voor een losse hor. Dat is een hor die in het raam of in de deur wordt geplaatst wanneer hij gebruikt wordt en dus ook een soort hor die niet altijd in het zicht is maar alleen wanneer iemand het wil. De laatste hor is een hor die die vastgemaakt wordt en dus fungeert als een tweede deur.

Bron: 123vrijwonen.nl