De laatste paar jaar is er steeds meer wateroverlast in Nederland. Vooral in het zuiden van Nederland zijn er de laatste jaren al een paar overstromingen geweest omdat er te veel regen valt en de rivieren etc. overstromen. Het gebeurde dat het water zo hoog stond dat mensen moesten evacueren uit hun huis. Voor de mensen met een kelder is het zelfs nog erger. Deze komt namelijk nog eerder onder water te staan. Je kunt niet veel doen aan het wateroverlast maar het is wel handig als je weet hoe je snel water weg kan loodsen waardoor je hopelijk weer snel in je huis terug kan. Een handig apparaat om snel water weg te loodsen is een Dompelpomp. Maar wat is dat eigenlijk?

Wat is een dompelpomp

Het zou kunnen dat je niet weet wat een dompelpomp is maar eigenlijk zegt het woord al wat het is en doet. Het is namelijk een pomp die op de bodem wordt geplaatst onder water. Vandaar ook dompelpomp omdat de pomp natuurlijk onder wordt gedompeld in het water. De pomp staat dus op de bodem en daardoor kan het apparaat het water van beneden naar boven pompen. Als je zo’n dompelpomp gebruikt wordt bijna al het schoon of licht vervuild water weggepompt. Hij laat 0-1 millimeter water liggen en zo is de ruimte dus echt bijna droog. Dit is dus echt ideaal want die 1 millimeter water kun je zelf nog wel wegwerken door middel van handdoeken maar de rest is al allemaal weggewerkt door de dompelpomp.

Verschillende soorten dompelpompen

Er zijn veel verschillende soorten dompelpompen. Daardoor is het handig om te bekijken wat je bijvoorbeeld nodig hebt voor de pompcapaciteit en de opvoerhoogte. Daarnaast moet je ook kijken voor welke ruimtes de pomp bedoeld is zodat je niet een verkeerde koopt. Ook kan het niet kwaad om naar beoordelingen te kijken zodat je weet wat anderen van de pomp vinden en wat de eventuele nadelen van de machine zijn.