Als jij een systeemplafond hebt, dan kun je je ruimte zuinig en zorgvuldig verlichten door daar een led paneel 60×60 in te plaatsen. Deze panelen hebben dezelfde afmetingen als de platen in je systeemplafond, waardoor het installeren van verlichting bijzonder gemakkelijk wordt. Het enige wat je moet doen is enkele platen vervangen voor een led paneel 60×60, deze aansluiten en je bent klaar. Het resultaat is een zuinige, duurzame en onderhoudsarme verlichting waar je als bedrijfseigenaar geen spijt van krijgt.

 

De voordelen van het led paneel 60×60

Voordat we verder ingaan op de soorten led panelen die er zijn, vatten we in het kort samen wat de voordelen zijn als je voor deze optie kiest.

  •       Led verlichting is bijzonder zuinig en je bespaart op je energiekosten.
  •       Daarnaast gaat led verlichting veel langer mee dan tl-buizen.
  •       Door voor een led paneel 60×60 te kiezen neem je een verlichting die efficiënt is en die alleen naar beneden schijnt. Er gaat dus geen licht verloren.
  •       De afmetingen zijn gelijk aan de platen van een standaard systeemplafond.
  •       Een led paneel is erg gemakkelijk schoon te maken.

 

Verschillende uitvoeringen

Een led paneel 60×60 is uiteraard vierkant. Er zijn ook led panelen te krijgen in andere afmetingen, zoals 30×120 en 17×17. Per paneel heb je dan verschillende opties.

  •       3000k: het led paneel 60×60 3000k levert in elke ruimte sfeervolle verlichting. Het wordt gebruikt in situaties waarin warm licht vereist is, zoals in hotels, bibliotheken, kantines, winkels en restaurants.
  •       4000k: het 4000k paneel is wat feller en dat maakt het een uitstekende allrounder. Het licht wordt omschreven als helder wit en is productieverhogend. Daarom tref je dit led paneel veel aan in scholen, kantoren, showrooms en kapperszaken.
  •       6000k: heb je echt zuiver licht nodig, zoals in laboratoriums, tandartspraktijken, ziekenhuizen, werkplaatsen en winkels het geval is, dan kies je voor een 6000k led paneel. Deze geeft koud wit licht af en lijkt het meeste op echt daglicht.

 

De panelen installeren

Als je een systeemplafond hebt, dan heb je waarschijnlijk momenteel tl-verlichting. Het installeren van het led paneel 60×60 is dan erg gemakkelijk, omdat deze gemaakt is op de standaard afmetingen van systeemplafonds in Nederland. Je verwijdert de oude TL armatuur of de plafondplaat uit je systeemplafond en plaatst het led paneel daarvoor in de plaats. Daarna sluit je ze aan op een omvormer. Uiteraard kun je daar ook een monteur voor inhuren, mocht je zelf geen tijd hebben. Deze heeft je nieuwe verlichting dan vaak binnen een dag geïnstalleerd.

 

Led panelen voor particulieren

Het led paneel 60×60 heeft een perfecte afmeting voor gebruik in systeemplafonds. Het wordt dus niet veel gebruikt voor particulieren. Dat betekent niet dat dat niet kan. Met een mooi led paneel 3000k creëer je sfeerverlichting in je woning en met led paneel 4000k is ideaal als hoofdverlichting. Led is een lichtsoort die duurzaam is, die zuinig is en die efficiënt is. Door hiervoor te kiezen bij Ledpaneelstore.nl zal je flink besparen op je verlichtingskosten én een uniek interieur creëren.