Beton is een duurzaam, stevig en betrouwbaar bouwmateriaal. Om deze redenen is het al jaren populair. Echter kan beton door de jaren heen toch tekenen van slijtage vertonen. Ondanks dat beton dus erg sterk is is renovatie of reparatie van beton soms niet te voorkomen. Beschadigingen aan beton kunnen variƫren in grootte. Er kunnen kleine stukjes afbrokkelen, putjes ontstaan of grote scheuren in het beton verschijnen. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om beton te renoveren of repareren. Voor iedere oorzaak of probleem is er een gepaste oplossing om de beschadigingen of slijtage van het beton te herstellen.

Wanneer spuitbeton inzetten?

Betonschade kan door veel uiteenlopende oorzaken ontstaan. Gelukkig kan in veel gevallen een passende oplossing worden gevonden voor renovatie of reparatie van beton. Een van deze oplossingen is spuitbeton aanbrengen. Beton is soms lastig aan te brengen wanneer oppervlakken niet helemaal recht zijn. Vloeren en verticale rechte delen zijn prima te doen. Maar op afwijkende objecten of vormen of objecten, zoals bogen, kan het aanbrengen van beton lastig zijn. Gelukkig kan dan spuitbeton ingezet worden. Dit kan namelijk op afwijkende vormen en bijna elke ondergrond worden aangebracht. Spuitbeton aanbrengen kan ook ingezet worden wanneer de dekking van het huidige beton vergroot moet worden.

 

Hoe gaat spuitbeton aanbrengen in zijn werk

Spuitbeton aanbrengen is specialistisch werk en vraagt om kundig vakmanschap. Het is belangrijk dat eerst de oorzaak voor de vraag naar renovatie of reparatie van beton wordt vastgesteld. Verschillende oorzaken hebben namelijk verschillende oplossing. Spuitbeton kan voor heel veel oorzaken worden ingezet. Bijvoorbeeld schade door brand, lekkage, reparaties van bruggen en tunnels of overige betonschade. Aanbrengen van spuitbeton kan door middel van twee verschillende methode. Een natte of een droge methode. De specialist zal bepalen welke methode in een bepaalde situatie de meest geschikte methode is om toe te passen. Betongrijs is niet de enige kleur waarin spuitbeton aanbrengen mogelijk is, het kan namelijk ook in een andere kleur dan de standaard kleur.