Wie een mooie tuin heeft, wil hier natuurlijk optimaal van kunnen genieten. Zeker op de mooie lente- en zomerdagen is het fijn als je zorgeloos in de tuin kunt zitten terwijl je tuin in optimale staat verkeert. Om je tuin helemaal af te maken, kan je met tuinhout vanalles maken. Maar, voordat je naar de houthandel gaat, wat kan tuinhout allemaal voor je betekenen?

Een houten schutting

Een mooie erfafscheiding is altijd belangrijk. Die erfafscheidingen kunnen in vele soorten en maten komen, maar een fraaie houten schutting is toch echt wel een van de favorieten. Deze schuttingen moeten bestaan uit hout dat tegen een stootje kan en dat prima bestand is tegen de elementen. Ze staan immers constant bloot aan regen, zon en wind en dus is het belangrijk dat ze hier tegen opgewassen zijn. Door in de houthandel op zoek te gaan naar hout dat specifiek is bedoeld voor de schutting, vind je wat je zoekt. Dit hout laat zich gemakkelijk plaatsen en kan vele jaren mee, zonder dat je aan veel onderhoud hoeft te doen. En dat is natuurlijk altijd fijn, want hoe beter je schutting erbij staat, hoe relaxter je in de tuin zit.

Houten overkappingen

Een houten overkapping is perfect voor op een terras. Op de zonnige dagen geeft het schaduw en als het regent kan je alsnog lekker buiten zitten zonder nat te worden. Een goede houten overkapping bestaat uit kwalitatief hoogwaardig hout, omdat – net zoals bij de schutting – het tegen een stootje moet kunnen. De overkappingen bestaan uit enkele pilaren, waarop het dak moet rusten. Deze pilaren zijn van stevig hout, zodat ze ook goed stevig staan als het stormt. Daarmee heb je een overkapping waar je nog jaren plezier van zult hebben.

Tuinmeubelen

Je kan ze zelf maken, maar ze zijn natuurlijk ook kant en klaar te koop: tuinmeubelen komen in allerlei soorten en als ze van goed tuinhout gemaakt zijn heb je echt iets bijzonders in huis. Deze meubelen zullen bijzonder stevig gebouwd zijn en zitten heerlijk. Gezellige dagen in de tuin worden extra aangenaam als je ze kan doorbrengen op deze mooie tuinmeubelen. En wil je ze zelf in elkaar zetten, dan heeft de houthandel natuurlijk het hout dat je zoekt; stevig, bestand tegen de elementen en goed bewerkbaar. 

Houtbouw

Er zijn vele verschillende houten bijgebouwen en stuk voor stuk zijn ze zeer waardevol voor je tuin. Een mooi tuinhuisje biedt extra opslagruimte voor wie dat nodig heeft, of je maakt er een plekje van waarin gelogeerd kan worden. Een carport is een perfecte manier om je auto net even wat beter te stallen en om te voorkomen dat vogels erop poepen of dat er vanalles uit de bomen valt wat je auto vies maakt. Je kan van goed tuinhout zelfs een hele eigen sauna maken, waar je ook in de winter heerlijk van kan genieten. Kortom; de mogelijkheden zijn legio en met goed tuinhout heb je echt iets in huis waar je heel veel mee kan.