Wanneer we het hebben over het aankopen van een speelhuisje denken de meeste mensen meteen aan hun tuin. Dat is ook best logisch. Voor heel wat ouders geldt dat zij het niet meteen zien zitten om een groot speelhuis zomaar in hun woning te plaatsen. Toch ontstaat dat idee in de praktijk niet zelden omdat men niet verder kijkt dan het standaard aanbod met speelhuisjes. Wanneer men dat wel doet kan er namelijk worden vastgesteld dat er ook menig aantal verschillende speelhuisjes bestaan die als het ware speciaal zijn gemaakt om in de woning te plaatsen. Ook het aankopen van zo’n speelhuis kan de moeite waard zijn om te overwegen. Waarom? Je komt het meteen te weten verder op deze pagina.

        Hoe interessant is een speelhuisje voor binnen?

Het aankopen van een speelhuisje voor binnen in de woning kan zeker de moeite waard zijn. Ondanks het feit dat het merendeel van de speelhuisjes specifiek zijn bestemd voor gebruik buitenshuis bestaan er gelukkig ook verschillende exemplaren die net het best tot hun recht komen in de woning. Het gaat hierbij dan vooral om speelhuisjes die bijvoorbeeld niet (volledig) waterdicht zijn. In dat geval spreekt het voor zich dat ze niet bepaald de meest geschikte keuze zijn om buiten in de tuin te plaatsen. Dergelijke speelhuisjes kan je echter wel in de woonkamer of indien je dat wenst in de kinderkamer plaatsen.

 

Voor speelhuisjes voor binnen geldt dat ze net als de exemplaren voor buiten kunnen worden aangekocht in tal van verschillende uitvoeringen. Je moet er wel rekening mee houden dat de speelhuisjes voor binnen in huis veelal een stuk kleiner zijn dan degene voor buiten. Dat is echter ook doorgaans de bedoeling. Bij het aankopen van een speelhuisje voor in huis kan je onder meer denken aan het aankopen van een exemplaar met bijvoorbeeld:

 

  1. Een tekenbord;
  2. Een (omkeerbaar) werkblad;
  3. Een opbergruimte voor tal van leuke spullen;

 

De exacte indeling van het speelhuis dat je gaat bestellen voor binnen in huis is natuurlijk afhankelijk van het type in kwestie. De mogelijkheden op dit vlak zijn dan ook zeer uitgebreid en divers. Hoe dan ook, wanneer je kleine kinderen hebt is het zeker de moeite waard om het aankopen van een speelhuisje voor in de woning te overwegen.

        Waar rekening mee houden bij een binnen speelhuisje kopen?

Ga je een speelhuis voor je kinderen aankopen en wil je deze graag binnen in je woning plaatsen? Dan zal je er rekening mee willen houden dat dit speelhuis aan verschillende eisen zal dienen te voldoen. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

 

  1. Het speelhuisje moet er bij voorkeur leuk uitzien;
  2. Ze moet niet te groot zijn, want ze moet ook niet teveel plaats in beslag nemen;
  3. Ze dient eenvoudig verplaatst te kunnen worden (om bijvoorbeeld te poetsen);

 

Uiteraard moeten ook speelhuisjes voor binnen zoveel mogelijk leuke mogelijkheden met zich meebrengen voor de kinderen om te spelen. Dat zit in de praktijk gelukkig meestal wel goed. Hoe dan ook, wil je graag een eigen stekje voor je kleine vriend en / of vriendin in huis creëren? Dan zijn er zeker enkele speelhuisjes op de markt verkrijgbaar die daar voor kunnen zorgen. Ze zijn dan ook zeker het overwegen waard!

 

Meer informatie over het aanschaffen van een speelhuisje vind je op Fatmoose.be.