Een speeltoren maakt elke tuin kindvriendelijker. Voor heel wat kinderen geldt tegenwoordig dat ze het niet meer echt leuk vinden om in hun tuin te spelen. Dat is voor een deel te wijten aan het feit dat heel wat tuinen gewoon niet zo kindvriendelijk zijn. Dat kan anders. Zo zou je er dus bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om één van de verschillende speeltorens op de markt aan te kopen. Voor deze speeltorens geldt dat ze ongelofelijk veel speelplezier kunnen bieden. Dit bovendien ook nog eens op verschillende manieren. Het plaatsen van een speeltoren in je tuin kan ervoor zorgen dat er niet alleen een extra leuke, maar bovendien ook veilige nieuwe touch wordt gegeven aan je tuin voor kinderen. Lijkt dit jou ook wel wat? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je altijd al hebt willen weten over deze torens.

        Wat zijn speeltorens?

Een speeltoren is zoals de naam reeds aangeeft een toren die kinderen de mogelijkheid biedt om lekker in hun eigen tuin te kunnen spelen. Dit ook nog eens op verschillende manieren. Een speeltoren kan zeer eenvoudig zijn, maar kan ook ongelofelijk worden uitgebreid. Het is dan ook niet voor niets dat het merendeel van deze speeltoestellen uit hout zijn vervaardigd. Wil je er bijvoorbeeld graag een glijbaan of een schommel aan toevoegen? Of zou je kind graag willen kunnen spelen met een heuse klimwand? In beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat dit perfect mogelijk is. Je kan speeltorens in de praktijk dan ook zonder moeite en naar hartenlust uitbreiden. Let wel, dit geldt niet voor alle exemplaren. Het loont dan ook altijd de moeite om dit even te bekijken vooraleer tot aankoop over te gaan.


In welke verschillende vormen bestaan speeltorens?

Speeltorens zijn aan te kopen in ongelofelijk veel verschillende uitvoeringen. In de basis kan je kiezen voor een vrij eenvoudige speeltoren die na verloop van tijd kan worden uitgebreid. Je kan echter zeker ook meteen kiezen voor een complete speeltoren waar je kinderen jaren zoet mee zullen zijn. De keuze waarvoor je op het einde van de rit zal kiezen zal onder meer gebaseerd zijn op het budget dat je voorhanden hebt. Door deze torens na verloop van tijd uit te breiden kan de totale investering namelijk eenvoudig worden gespreid.

        Speeltorens laat je doorgaans best verankeren in je tuin

Voor de plaatsing van een speeltoren is het belangrijk dat je voorafgaand even een aantal zaken grondig gaat bekijken. De twee factoren waar je zeker rekening mee moet houden zijn:

 

  1. Je moet voldoende plaats hebben om de speeltoren veilig te kunnen plaatsen;
  2. Het wordt sterk aangeraden om deze torens te verankeren in de grond;

 

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het niet ondenkbaar dat je na verloop van tijd de speeltoren van je keuze zal willen uitbreiden met extra onderdelen. Op het ogenblik dat je dat gaat doen zal je daarvoor natuurlijk voldoende plaats ter beschikking willen hebben. Hou dan ook zeker en vast altijd rekening met de ruimte die je voorhanden hebt. Ook het verankeren van speeltorens is zeker een belangrijk punt om bij stil te blijven staan. Enkel en alleen op deze manier is een optimale veiligheid namelijk gegarandeerd.

 

Alle speeltoestellen koop je bij Wickey.be!