Cryptovaluta wordt steeds populairder in Nederland. Er zijn steeds meer mensen die Bitcoin kopen of andere valuta. Hoewel het aan het begin nooit mogelijk was om te betalen met cryptovaluta, veranderd dit nu langzaam. Bitcoin is inmiddels zo bekend dat er meerdere plekken zijn waar je in Nederland er mee kan betalen! Ben je benieuwd welke plekken dat zijn? Lees dan gauw verder

Betalen met de bitcoin

Op dit moment is de bitcoin nog niet een wettig betaalmiddel in ons land. Toch kun je wel met bitcoin betalen op een aantal plekken. Nog niet ieder bedrijf durft dit aan. Toch zijn er steeds meer online webshops maar ook winkels waar je jouw bitcoin kunt inleveren. De bekendste is misschien wel Thuisbezorgd.

Betaal je pizza met bitcoin.

Een van de bekendste webshops waar je met bitcoin kan betalen is toch wel thuisbezorgd. In Nederland kun je op dit platform met je bitcoin eten bestellen. Dus wil je twee pizza’s bezorgen? Dat kan nu dus ook gewoon door te betalen met bitcoin. Helaas is het wel op dit moment alleen mogelijk via hun website. Dus wil je met bitcoin betalen? Gebruik dan niet de app.

Winkels en horeca in Nederland

Het is niet alleen online mogelijk om met Bitcoin te betalen. Er zijn namelijk ook restaurants en winkels die bitcoin accepteren. Op dit moment zijn dat nog geen grote namen of ketens. Maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is! Via verschillende tools kun je online bekijken waar je met Bitcoin kan betalen. Check dus even op het internet waar je een hapje kunt eten of dat nieuwe jurkje kunt kopen met bitcoin!

Online webshops

Er zijn ook steeds meer online webshops waar je kunt betalen met Bitcoin. Op het internet vind je veel lijsten terug met webshops die bitcoin accepteren. Bekende voorbeelden zijn Bol.com en Zalando.nl. Maar er zijn ook kleinere webshops die deze valuta accepteren.

De verwachtingen zijn dat er in de toekomst nog veel meer plekken komen waar je kunt betalen met bitcoin. Voor veel bedrijven is de veranderlijke bitcoin koers een reden om dit nog niet aan te bieden. Ook de hoge transactiekosten houden bedrijven tegen. Maar hier is inmiddels al een oplossing voor gevonden. De kans is dan ook groot dat het aantal plekken zal gaan stijgen!