We brengen allemaal veel tijd door in onze keuken. Het is de plek waar we ons ontbijt, lunch en diner maken. Eten brengt elkaar samen, er wordt gezegd dat de beste gesprekken worden gevoerd aan de keukentafel of tijdens het afwassen! Het is daarom belangrijk dat je keuken een fijne plek wordt om tijd te spenderen. Dit kun je met een aantal aanpassingen doen. Allereerst is de sfeer en inrichting van de keuken erg belangrijk. Dit is een persoonlijke kwestie voor iedereen en zal daarom ook sterk verschillen. Ook zijn er een aantal zaken die je kunt toepassen in je keuken om de efficiëntie te verhogen. Welke dat zijn leggen we je uit in dit artikel. 

Houd je keuken schoon 

Het is erg vervelend om te koken in een keuken die niet schoon is. Het schoonmaken van bijvoorbeeld olie en etensresten kan ook erg lang duren als dit eenmaal het materiaal heeft aangetast. Daarom is het belangrijk om je keuken schoon te houden. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een spatscherm. Een spatscherm laten installeren is erg gemakkelijk en kost niet veel tijd. Op deze manier zorg je ervoor dat, wanneer je aan het koken bent, het eten wat je morst niet op de muren wordt beklad. Dit kun je er namelijk niet zo gemakkelijk af halen. Een spatscherm daarentegen biedt hiervoor de juiste oplossing. Deze kun je gemakkelijk schoonmaken!

Richt je keukenkastjes efficiënt in

Om de efficiëntie in je keuken te vergroten is het belangrijk om al je spullen goed op te bergen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat al je glazen bij elkaar staan, maar ook je servies, snijgerei, pannen en kruiden. Daarnaast is een handige tip om de plek waar je kookt in te richten met je spullen die je nodig hebt om te koken. Denk hierbij aan de pannen, spatels en kruiden. Daar waar je keukentafel staat kun je op zijn beurt weer je borden, glazen, onderzetters en placemats opbergen. Dingen die je niet vaak gebruikt, zoals een staafmixer, bakgerei of vershoudbakjes kun je het beste opbergen in de kastjes die je het minst vaak zult gebruiken. Dit zijn meestal de kastjes helemaal bovenin je keukenkast of juist onder de wasbak. Het wordt misschien een beetje een puzzel om alles op te bergen op een strategische manier, maar wanneer je dit hebt gedaan zul je er veel baat bij hebben. Alles heeft immers haar eigen plekje en is ingericht naar efficiëntie!