Wist jij dat schade die je oploopt door lekkage heel duur kan uitvallen? Veel mensen denken dat lekkage enkel ontstaat wanneer je bijvoorbeeld een lek dak hebt. De waarheid is echter meer genuanceerd. Je kunt namelijk ook lekkage krijgen doordat je dakgoten niet schoon zijn. In dit artikel zullen wij dat uitleggen. Uiteraard blijft het daar niet bij. We gaan je namelijk ook vertellen wat je kunt doen om te zorgen dat je dakgoten altijd schoon blijven. Als kers op de taart laten we je ook zien dat je hier zelf bijna niets voor hoeft te doen. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Lees dan vooral door zodat je kunt zien dat wij je niets dan de waarheid vertellen. 

 

Hoe kan een dakgoot voor lekkage zorgen? 

Je denkt misschien: hoe kan een dakgoot tot lekkage leiden? Een dakgoot is niet eens deel van je dak? Dat klopt. Maar een dakgoot kan tot grote lekkage leiden wanneer deze vol met rommel ligt. Denk hierbij aan bladeren, takjes en andere troep die buiten rondslingert. Dit kan zich allemaal ophopen in je dakgoot waardoor het regenwater niet goed meer afgevoerd kan worden. Een dakgoot kan daardoor vol met water komen te staan en aan de binnenkant van je goot je woning inlopen. Op dat moment ontstaat schade. Het reinigen van je dakgoot is daarom van groot belang want kleine lekkages kunnen uiteindelijk grote gevolgen hebben. Denk hierbij aan grote vlekken op je binnenmuren, houtrot, schimmels en al wat dies meer zij. Zorg er daarom voor dat je je dakgoot schoon houdt. Dit kun je eenvoudig doen door er een speciale verzekering voor af te sluiten. 

 

Het dakgoot schoonmaken uitbesteden 

Je mag je dakgoot schoonmaken niet vergeten. Voer je namelijk niet tijdig onderhoud uit, dat wil zeggen dat je je dakgoot even goed schoonmaakt zodat het water weer weg kan stromen, dan kom je uiteindelijk onherroepelijk in de problemen. Gelukkig hoef je niet zelf de ladder op om je dakgoot schoon te krijgen. Je kunt namelijk een verzekering bij Univé afsluiten. Met deze verzekering komt er een specialist naar jou toe om jouw goten helemaal schoon te maken. Het enige wat jij hoeft te doen, is je maandelijkse premie betalen en de specialist toegang te geven tot jouw tuin zodat deze bij jouw goten kan. De schoonmaker neemt zelf diens materialen mee dus daar hoef jij niet aan te denken. 

 

Hoe sluit je deze verzekering af? 

Het schoonmaken van je dakgoten is onderdeel van de Veilig Wonen verzekeringen van Univé. Dit pakket aan verzekeringen is uitermate handig voor mensen die graag onderhoudstaken willen uitbesteden. Wil jij deze verzekering nemen? Dan hoef je slechts even naar de site van Univé te gaan om daar een verzekering af te sluiten. Met een paar klikken op je muis heb je je polis afgesloten. Je krijgt dan de polisvoorwaarden thuisgestuurd en je verzekering gaat meteen in. Kijk daarom even op de site van Univé om je verzekering vandaag nog af te sluiten.