Het inrichten van een kantoor kan een lastige klus zijn, vooral als je niet precies weet hoe je een zakelijke sfeer kunt creëren. Hoe maak je nou een kantoor dat er inspirerend en gezellig uit ziet, maar wel professioneel? We geven je een aantal tips.

Creëer een zakelijke sfeer
Een van de eerste dingen voor een zakelijk kantoor in te richten is om de basis te kiezen. Voor een zakelijke sfeer te creëren zijn rustige en neutrale kleuren zoals wit, grijs, zwart, beige en bruin handig. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en zorgt ervoor dat de ruimte er ruimer uitziet. Daarnaast kan je het beste kiezen voor meubels met strakke lijnen. Dit oogt modern en geeft rust in de ruimte. Een kantoorruimte hoeft niet saai en onpersoonlijk te zijn. Voeg persoonlijke elementen toe aan de ruimte om het wat meer karakter te geven.

Raambekleding en vloeren
De tweede stap is het kiezen van raamwering en een vloer. De vloer is een belangrijk aspect van de inrichting van een kantoorruimte. Kies voor een vloer die zowel duurzaam als gemakkelijk schoon te maken is, zoals laminaat of pvc vloer. Ook tapijt is een goede optie, maar let wel op dat het makkelijk te reinigen is. Denk ook aan een vloerkleed voor extra warmte en om de akoestiek van de ruimte te verbeteren. Raamwering zorgt daarnaast voor sfeer maar houdt ook het nodige (zon)licht tegen. Als je vaak vergaderingen hebt of meetings op een computer is goede raamwering onmisbaar. Kies bijvoorbeeld voor jaloezieën of rolgordijnen in dezelfde kleur als de muren om een rustige uitstraling te creëren. Of ga voor gordijnen in een kleur die contrasteert met de muren om de ruimte wat meer pit te geven. Vergeet niet dat de raambekleding de juiste hoeveelheid licht moet filteren om de productiviteit te bevorderen.

Opbergruimte

In een kantoorruimte is opbergruimte essentieel om de ruimte georganiseerd te houden. Kies voor kasten en lades die voldoende ruimte bieden voor alle benodigde spullen. Een kast met schuifdeuren is handig als je ordners, papieren, documenten en kantoormateriaal wilt opbergen. Zo kan je gemakkelijk erbij en is je kantoor niet rommelig. Ook leuk zijn wandplanken. Wandplanken zijn handig voor het opbergen van kantoorbenodigdheden zoals boeken, tijdschriften en documenten. Door wandplanken te gebruiken, kun je ruimte besparen en tegelijkertijd een georganiseerde uitstraling aan je kantoor geven. Ook kan je er leuke accessoires op plaatsen. 

Verlichting
De laatste factor is verlichting. Kies voor een mix van plafondlampen en bureau- of tafellampen voor een goede balans tussen algemene verlichting en werkverlichting. Denk bijvoorbeeld aan een bureaulamp die het werkblad goed verlicht en een plafondlamp die zorgt voor algemene verlichting. Kies voor lampen met een warme lichtkleur om een gezellige sfeer te creëren. Zo kan jij efficiënt werken in jouw thuiskantoor.